Co kočky nenávidí a jak je udržet daleko od záhonů
Kočky jsou krásnými a přátelskými společníky, ale když se pustí do prozkoumávání vaší zahrady, mohou způsobit drobné problémy. Existuje však několik věcí, které kočky obvykle nemají rády, a které mohou pomoci vytvořit přírodní bariéru, která udrží tyto chlupaté přátele dále od záhonů.
Citrusové vůně a aromatické byliny
Kočky nemají rády vůně citrusů, jako jsou citrony, pomeranče a grep. Můžete umístit citrusem vonící kůru nebo plody v oblastech, kde nechcete, aby kočky pobývaly.
Mnoho aromatických bylin, jako je rozmarýn, petržel nebo levandule, může být pro kočky nepříjemné. Vysázejte tyto byliny kolem okrajů zahrady nebo vytvořte aromatické záhony.

Levandule je pro kočky nepříjemná
Silné kořeněné vůně, jako je červený pepř nebo kajenský pepř, pomohou kočky také odradit. Rozprašovače s vodním roztokem obsahujícím koření mohou být účinným způsobem, jak ochránit určité oblasti.
Kočky nemají rády vůni česneku a cibule. Můžete vytvořit přírodní sprej nebo rozprostřít česnek a cibuli kolem postižených oblastí.
Většina koček nesnáší vodu. Nastavte zavlažovací systém, který reaguje na pohyb.
- Jak pěstovat vavřín v našich klimatických podmínkách Vavřín, bobkový list Specifické aroma vavřínu je známé každému kuchaři nebo kuchařce. Nemůže chybět při přípravě masa na divoko, v nakládaných okurkách nebo ve vývarech. Vavřín se lidově nazývá „bobkový list“. Vavřín vznešený je stálezelený keř nebo menší stromek dorůstající do výšky 2 až 8 metrů. List je podlouhlý, se zvlněným..
- Koření v kuchyni – vanilka Vanilka pochází z Mexika, pěstuje se ve velkém v tropických zemích. Patří mezi tropické orchideje a je popínavou rostlinou. Použití vanilky Vanilková tyčinka je vlastně plodem této rostliny. Když plody dozrávají, podobají se zelené fazoli, červenozelené a nemají žádnou vůni. Lusky se sklízejí těsně před dozráním. Pak se fermentují při vhodné teplotě,..
- Koření v kuchyni – majoránka Majoránka je rostlina, která je v naší kuchyni dobře známa. Při vaření používáme zelenou nať (sušenou). Majoránku přidáváme k pokrmům z masa, zeleniny a do salátů. Cizí kuchyně často používají majoránkový ocet, který je aromatičtější než obyčejný. V této formě majoránku dáváme do omáček. Majoránkový ocet Majoránkový ocet vyrobíme tak, že do skleněné nádoby..
- Bylinky a babské rady Jak se zbavit plísně na nohou Na odvar použijeme jetel luční (cca množství, které se vejde do zavařovací sklenice 0,7 l). Vaříme tak dlouho, až zhoustne a pak necháme vychladnout. Vzniklou kašičku nanášíme na dobře umyté nohy a opakujeme tak dlouho, dokud plíseň nezmizí. Bolesti zad a svalů Na bolesti..